Amint azt észre lehet venni, nagy változások mentek végbe mostanában! FONTOS megjegyeznem, hogy ezentúl a velős filmes írásaimat egy másik cím alatt olvashatjátok:

www.filmdilemma.blog.hu

A koreai filmhét szellemében gondoltam, hogy valami olyasvalamiről írok, ami új lehet és érdekes. Mivel legutóbb a DBSK-ról ejtettem pár szót gondoltam, hogy akkor a sorozatok világában is utazást teszek, természetesen Hero Jaejoong mellékszereplésével. A választott tv-sorozatom japán, így a koreai képviseletet Hero fogja erősíteni.
Amiről szó lesz, az a 2009-es Sunao Ni Narenakute (angol fordítás: Hard to say I love you, egyébként inkább olyasmit jelent, hogy: nehéz az ősztinteség). Ez a drámasorozat egy meglehetősen színvonalas darab japánból, amit azért fontos megjegyezni, mert az európai szemnek a keleti tv-filmeknek, sorozatoknak van egyfajta különös "humora". Itt ez a fajta "komikum" csak csekély mértékű, teljesen komolyan lehet, és kell is venni a történetet a karakterekkel együtt. Öt ember találkozásáról és barátságáról szól a SNN. A twitter, mint napjaink közösségi hálója az az összetartó erő, aminek segítségével az öt fiatal is egymásratalál a hatalmas Tokióban, majd szépen lassan barátságok, szerelmek és árulások áldozataivá válnak. Áldozatokká, mert egy drámasorozatról beszélünk.

A két főszereplő Tukiko Mizuno "Haru" (Juri Ueno) és Keisuke Nakaji "Nakaji" (Eita Nagayama) szerelmi vívódása áll a középpontban, és mind ezt csak nehezíti az a körülmény, hogy Jonsu Park "Doctor" (Hero Jaejoong) beleszeret Haruba, de a lány természetesen nem tudja viszonozni érzéseit. Nakajinak viszont barátnője van, aki ugyan férjes asszony, de őket összeköti valami régi kötelék, ami egy tetoválásban fejeződik ki mind a kettőjükön. Arról már nem is beszélek, hogy Kaoru Ichihara "Rinda" (Tetsuji Tamayama) félúton van, hogy beleszeressen Nakajiba, ezért inkább a gonosz, molett főnöknőjének áldozatává válik, semhogy beismerje másságát. Az ötödik személy Hikaru Nishimura "Peach" (Megumi Seki), csakhogy teljes legyen a kör, vonzódik Rindához, de természetesen vágya neki sem teljesülhet. Már csak azért sem, mert közben kiderül, hogy terhes, és bár az apa hallani sem akar a gyerekről, ő mégis úgy dönt, hogy megtartja a kis porontyot. Tudom, nem tűnik így első olvasásra valami izgalmas történetnek, de ez csak a felszíni vonulat, mert a sorozat méllyén ott van a barátság, az összetartozás, maga a 'tartozás valakihez' fontos kérdése.

Tukiko Mizuno "Haru" (Juri Ueno).
Egy kedves, naív 24 éves lány, akiben csak a jóság van meg, mint tulajdonság. Egy általános iskolában tanár, ahol diákjai szeretik, hogy nem hagyományos módon poróbálja közelebb vinni hozzájuk a japán irodalmat. Ez a vezetőségnek már kevésbé tetszik, de a mi Harunk nem adja fel! Első találkozása Nakajivel nem éppen pozitív élmény, a fiú ugyanis azt hiszi, molesztálni akarja, miután a véletlenül nadrágjára öntött kávét próbálja készségesen eltávolítnai. Haru kissé megsértődik, de miután kiderül, hogy egy Twitter táraságba tartoznak (megismerkedésük napján találkozik az öt fiatal elöször, élőben) hamar kibékülnek, és a kezdeti "utálat" pillanatok alatt átcsap valódi érzelmekbe.

Keisuke Nakaji "Nakaji" (Eita Nagayama)
A fényképész fiú Tokio utcáit rójja, hogy valódi, értékes képeket készítsen, mivel eddigi munkáit csak "felnőtt magazinoknak" készíthette. A sorozatban feltűnik apja is, aki katonai fotográfus lévén büszke fiára, csak betegsége és "ridegsége" miatt nehezen tudja ezt kimutatni. Nakajit természetesen ez nem tartja vissza attól, hogy segítse édesapját nem csupán anyagiakkal, de lelkileg is egyaránt. A fényképezés az, ami igazából összeköti  még őket. A fiú hamar összemelegedik a tisztaszívű Haruval, de érzései összekavarodnak jelenlegi barátnője "ármánykodásai" miatt. Nem tudja igazán, hogy kit és mennyire szeret.

Jonsu Park "Doctor" (Hero Jaejoong)
A Koreából Japánba érkezett fiatal fiú egy orvosi műszereket árusító cég legszerencsétlenebb alkalmazottja. Főnöke ezt többször is kellően a tudtára adja, sokszor szégyeníti meg kollégái előtt. A lánytestvérével a nagyvárosban élő Pakunak a twitter nyújta szinte az egyetlen lehetőséget, hogy igazi barátokat szerezzen magának. Az, hogy még egy plátói szerelemmel is megajándékozza, csak szerencsétlenségét fokozza, mivel Haru nem tudja viszonozni érzéseit. Ahhoz, hogy legalább a munkájában több szerencséje legyen, mint magánéletében, Rinda segítségét kéri, akinek apja híres orvos. Nem is sejtik, hogy késöbb ez a "szövetség" nem csak kettejük, de mind az ötük javára szolgál majd.

Kaoru Ichihara "Rinda" (Tetsuji Tamayama)
Az újságszerkesztő Rinda élete tele van megalkuvásokkal és kínos érzésekkel. Szépfiús külsejét a legtöbb nő csak kihasználja, legfőképpen visszataszító főnöknője. Miután Rinda visszautasítja a kéjenc nőt, az munkájában is visszataszaítja a fiút. Számára is menekülési lehetőséget nyújt a twitter személytelen és álnevekkel teli világa, és ahogy haladunk előre a történettel, ő is felfedezi szépen, lassan, hogy már lehet nem is a hölgyek társaságát részesíti előnyben. Ez a szál egyébként nagyon finoman és teljesen átérezhetően jelenik meg a sorozat egészében. Mindamellett nem tudjuk igazán eldönteni, hogy ez csak egy tévelygés nála (csalódván a női nemben), vagy valódi, komoly lelki dilemma.

Hikaru Nishimura "Peach" (Megumi Seki)
Haru és közte igazi barátság van.  Egy: "Most átölelem a szívedet, hogy mégvédjem" típusú, igazi barátság. A lány rettenetesen magányos, öngyilkossági kísérlete is volt már, így neki igazi megváltás a twitter. Viszonyt kezd Rindával, amiről hamar kiderül, hogy nem működik, ezért más férfiak karjaiba veti magát, csak hogy érezze, szeretik. Hamar ráébred, hogy vágyakozásai nem működnek parancsszóra, és mikor kiderül, hogy terhes, talán elöször életében gondolja azt, hogy végre valaki olyat szerethet, aki majd viszonozza is odaadó érzéseit.

Első olvasásra elég romantikus, szappanoperákat megszégyenítő sorozatra lehetne gondolni, pedig egyáltalán nem olyan. Régen volt szerencsém ennyire jó japán tv-sorozathoz. (Már alig várom a Heaven's Postman-t ;) ). Mivel csak angol, illetve spanyol felirattal lehet megtalálni a Sunao Ni Narenakute-ét, így azoknak tudom csak ajánlani, akik beszélik, olvassák, értik a két nyelv (esetleg három) valamelyikét.
10/6

Mivel angol nyelvű trailer nincs (csak japán), így úgy gondoltam, inkább a sorozat betétdalát mutatom meg egy olyan verzóban, ahol (egy lelkes rajongó) Hero jeleneteit összevágva hallható Sayuri Sugawarától a Sunao Ni Narenakute című dal.

 

 


 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnaremese.blog.hu/api/trackback/id/tr212002244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása