Elöször nem állt szándékomban írni a filmről, mert eléggé réteg kategória, de aztán meggondoltam magamat, mondván hogy nagyon izgalmas a megszületésének története. A Jim Tompson azonos című könyve alapján készült filmet ugyanis négy-öt másik terv előzte meg.
Az első még 1950-ig nyúlik vissza, ahol is a főszereplőt Marlon Brando alakította volna, Marilyn Monroe-val és Elizabeth Taylor-al az oldalán. A filmet Marilyn Monroe hírtelen halála miatt kellett elnapolni. A második próbálkozás  az 1980-as évekre tehető, ahol a szereplőgárda Tom Cruise-ból Demy Moore-ból és Brooke Shields-ből állat volna. A következő kísérlet során nem más, mint Quentin Tarantino vette szárnyai alá a kegyetlen történetet, és természetesen Uma Thurman lett volona az egyik főszereplője. Mellette Brad Pitt és Juliette Lewis lett volna még a befutó, de a szeptember 11-ei támadás után úgy vélték, túlságosan is erőszakos a forgatókönyv, így aztán újfent besöpörték az asztal alá. Egészen 2003-ig nem próbálkoztak újra, de ekkor Andrew Dominic írt egy új forgatókönyvet és belevetette magát a film elkészítésébe. Leonardo Di Caprio-t szerette volna megnyerni a pszichopata Lou Ford szerepére és mellé Charlize Theron-t illetve Drew Barrymore-t szemelte ki. Azonban ő is elvesztette az érdeklődését és inkább a Jesse James: a tettes, a gyáva Robert Ford című filmet készítette el. (Nem hinném, hogy rossz döntés volt!). Ezután Marc Rocco felügyelete alá került a produkció, aki már Casey Affleck-et szemelte ki a főszerepre, de mellé még Reese Witherspoon-t és Maggie Gyllenhaal-t kívánta megnyerni. Az utolsó pillanatban azonban Rocco is visszalépett, és ekkor került a rendezői székbe Michael Winterbottom, aki végre már el is készítette a filmet Casey Affleck, Jessica Alba és Kate Hudson főszereplésével.

A film idén januárban debütált a Sundance fesztiválon, majd a berlini aranymedve díjért is ringbe szállt.
A történet egy köztiszteletben álló texasi seriff-ről, Lou Ford-ról szól, akiről senki nem mond soha rosszat, maximum annyit, hogy kissé lassú és talán unalmas egy fazon. Azt azonban senki nem tudja, hogy mi lakozik Lou belsejében, ugyanis odabent egy valódi sorozatgyilkos lapul.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://molnaremese.blog.hu/api/trackback/id/tr192015037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása