The Vampire Diaries - szexi vámpírok

Címkék: sorozat

2010.05.21. 17:34

Nem gondoltam volna, hogy írni fogok erről a sorozatról, de megteszem. Megteszem azért, mert vannak olyan rejtett erényei, melyeket valóban lehet értékelni (bár valószinüleg, főleg lányok teszik majd), ha egy olyan szériáról beszélünk, ami fogta a két, mostanában legnépszerűbb filmes  elemet - vámpírok és kamasz szerelmek - majd összevegyítve, rittyentett belőle egy izgalmas kis tinisorozatot.
Meglovagolva a Twilight sikereket, a barátságos vérszívok csak úgy áradnak kifelé a televíziókból, mozikból és könyvesboltokból, de hogy minek köszönhetik valódi sikerüket, az rejtély. Vagy mégsem? A régi korok vérszomjas fenevadjai, a sötétség borzongató szolgái ma már szerelemtől tocsogó, romantikus hősökké avanzsálódtak. Az Alkonyatnak köszönhetően jófiúkká váltak a néhai horror és thriller veszedelmes vérszívói, romantikus regények hősszerelmesei lettek, akik titokzatosságukkal a legromantikusabb módom lopták be magukat a lányok és nők szívébe. Mondhatnám, hogy ez mekkora blamázs már, illetve, hogy szégyen és gyalázat, de nem az! Nem a vámpírok "átromantizálódott" karakterei azok, amik "szégyent" jelentenek Drakulára, hanem az unalmas sémára épülő tucatjellemeik. Annak ellenére, hogy mind extra szexisek, misztikusak, rejtélyesek és romantikusak, csak azért tudjuk őket valóban szeretni, mert hatalmas emberségről tanúskodva, nem isznak emberi vért: vegetáriánusak. Azaz mindentől, amitől egy kicsit is rossz, veszélyes és negatív figurák lehetnének, egyszerűen meg vannak fosztva. Így marad a pozitív sallang, extra képességekkel. Melyik lány ne vágyna egy ilyen férfira?

A The Vampire Diaries mindezt kellően felhasználva mégsem annyira tipikus, mint ahogy azt gondolnánk. A Twilight szerelmesei ugyan úgy rajongani tudnak majd Stefan Salvatore-ért (Paul Wesley), vagy éppen, a szerintem sokkal izgalmasabb Damon Salvatore-ért (Ian Somerhalder), mint teszik azt Edward vagy Jacob esetében. Csak éppen ők, mind a ketten vámpírok és ráadásként, még testvérek is. Fokozva a romantikát, mind a két fiú ugyan abba a lányba volt szerelmes még vámpír létük előtt (az 1800-as években), akiről azonban később kiderült, hogy veszedelmes vérszívó, és csak játszadozott velük. Katherine-től azonban nem tudnak elszakadni, ugyanis egy nap Stefan visszautazik szülővárosába, hogy megismerkedhessen egy bizonyos lánnyal, Elenával (Nina Dobrev), akiről hamar kiderül, hogy egy az egyben Katherine mása. Természetesen Elena nem vámpír, így hamar kibontakozik a nagy szerelem, majd a szerelmi háromszög is. Kezdetben elég sok a "nyálas" naplóírás, illetve az érzelmes szemrebegtetés, de hamar beindul egy sokkal izgalmasabb szál, miután tisztázódnak a szerelmi kapcsolatok. A nyíltan a Twilight-ra hajazó tinisorozat egyszerre utasítja el, és alkalmazza annak erősségeit, de mégis egy másik szintre helyezi a fő hangsúlyt, ezzel nyerve el a fiatalok lelkesedését.


De hogy mitől jó mégis a széria? A karakterek miatt! Stefan a tipikus jófiú, a vegetáriánus vámpír hős, aki szerelméért bármire képes. Ellenpólusa Damon, akit nevével jobban nem is lehetne jellemezni, ördögi és mégis magával ragadó. Elena naiv lányka, de Katherine-ként igazi bestia. A színészek is remekül el lettek találva, Ian egyszerűen zseniális Damon! Humorérzéke ellenállhatatlan, akárcsak pokoli természete. (Én, akkor is a rossz fiúkat kedvelem jobban! ) De a sorozat többi szereplője is mind kitűnő választás. Van nekünk fekete bőrű boszorkányunk (Katerina Graham), szőke cicababánk (Candice Accola), 16 éves emózós, magába forduló kisöccsünk (Steven R. McQueen) és természetesen vámpírunk is. A mai tinédzser paletta teljes színskálája megjelenik, mit nekünk már Dawson és a haverok vagy Beverly Hills 90210!
A sorozat alapjául szolgáló könyv nemrég jelent meg hazánkban is, hogy magával a szértiával mikor találkozhatunk majd, az egyenlőre titok!
10/6

Itt van egy (nem túl jó minőségű) előzetes, mindenki döntse el, érdemes lenne e kitűzni a hazai televíziók műsorára is!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnaremese.blog.hu/api/trackback/id/tr172021196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása