Community - 'közösséges humor'

Címkék: sorozat

2010.05.27. 00:05

A 2009-ben elindított tv-sorozat azokhoz a szitkomokhoz hasonlítható, amiket az ember azért néz, hogy csak úgy nevessen. Nem azt mondom, hogy ez felér egy Jóbarátokkal vagy éppen egy How I met Your Mother-el, de azért méltán megérdemli a  legkevésbé sem szégyenletes bronzérmes helyet a dobogón, ha vígjátéksorozatokról beszélünk. A Community egy olyan főiskolai közösségről, kis baráti társaságról szól, ahol van egy kirúgott ügyvéd, Jeff Winger (Joel McHale), akinek legtöbb energiáját a csajozás veszi el. Az első számú kiszemeltje pedig Britta Perry (Gillian Jacobs), akinek meggyűlik a baja a spanyol nyelvvel, így aztán Jeff barátunk azt hazudja neki, hogy ő természetesen profi sapnyolból és van egy kis tanulócsoportja. Kezdetben tehát két fő alkotja a bandát, de hamar csatlakozik, az egyébként Asperger szindrómás Abed Nadir (Danny Pudi), aki állandó filmidézetekkel dobja fel társai beszélgetését. Az ő legjobb barátja pedig, a néha kicsit egyszerű Troy Barnes (Donald Glover), aki volt gimis futballsztárként próbál helyt állni a furcsa főiskolán. Nagy rajongója Annie Edison (Alison Brie), aki tipikus, naív jókislány. Felette anyáskodik az elvált Shirley Bennett (Yvette Nicole Brown), akinek megszállott hobbija a pletykálkodás. És, aki nem maradhat ki a sorból az Pierce Hawthorne (Chevy Chase), aki öregségét azzal kívánja kompenzálni, hogy a legmodernebb kütyükkel, és legmenőbb beszólásokkal próbál menőzni. Az őket terrorizáló spanyol tanár Señor Chang (Ken Jeong) pedig mindent elkövet, hogy ne kelljen a kis csoportnak feloszlania. Egy olyan főiskoláról kapunk képet a Community által, ahol a kabalafigura egy  (Human Beeing) fehér bőrű homo sapiens, és ahol minden korosztály képviseltetheti magát.

Minden egyes résznek külön címe van, ami megegyezik egy-egy, valamilyen tantárggyal, a részek mégsem mindig egy adott témakör körül forognak. Maga az iskolai közeg a sorozat alapjául szolgáló vicc alapja. Így aztán a dékán egy igazi idióta, a tanárok szintúgy, míg a diákok körében felfedezhető a társadalom különböző szegletéből érkező emberek, és azon belül is minden korosztály képviseleti egyéne. Fiatal, öreg, elvált vagy szűz, nem számít, itt mindenki csak diák! Éppen ezért a diákproblémák ugyan úgy érintenek mindenkit, és egyértelműen főhőseink lesznek a legkiválóbb alanyok ezeknek a "problémáknak" a bemutatására. A legkülönbözőbb, és ezt most mindenféle értelemben értem, emberek úgy kapcsolódnak egymáshoz itt, mint ahogy egy normális iskolai közösségben soha. Itt van eltalálva a sorozat, ez adja neki a velejét, természetesen kellően ízléses humorral megfűszerezve. Én, Chevy Chase-t nem igazán kedveltem sohasem, de itt, annyira jól el lett találva a karaktere, hogy kifejezetten tetszik, hogy pont ő játszhatja el. Mivel vígjátéksorozatról beszélünk, ezért nem hiányozhatnak a párbeszéd alapú poénok, de maguk a karakterek is kellően érdekesek. Jeff, Abed és Pierce kifejezetten el lett találva!

A sorozat még csak az első évad 25 részén van túl, így aztán még nem késő csatlakozni! Mivel mindössze 20 percesek az epizódok, hamar be lehet hozni a lemaradást!
Itt egy kis ízelítő!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnaremese.blog.hu/api/trackback/id/tr302034454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása