The Social Network trailer

Címkék: trailer

2010.07.28. 16:40

A Facebook hódító útja során hazánkban is egyre nagyobb tábort tudhat már maga mögött. A kezdetben izgalmas és lehőségekkel teli iwiw, illetve a Myvip közösségi portálok népszerűsége igencsak megcsappani látszik. A twitter és a facebook őrület magával rántja a fiatalokat és az időseket egyaránt, hiszen amellett, hogy kapcsoltaot tarthatnak fenn barátaikkal külföldön és idehaza, lehetőségük nyílik egyéb szolgáltatások használatása is. Hogy ez mennyiben építő jellegű, vagy hogy éppen mennyire lehet még károsabb a számítógép függőség útján, azt a szakértőkre bízom, mindenesetre én nem hiszem, hogy jómagamat a függők körébe sorolnám! Már ez is haladás, tekintve, hogy mennyi időt töltök naponta a számítógép előtt. (Jó, ennek a százalákos aránya azért magas, mert elég sokat kell írnom mindenfele!) Azt, hogy kinek köszönhetjük ezeket a portálokat, csak az igazán addict-ok és a szakmában dolgozók tudják. A The Social Network somindenre kíván magyarázatot keresni, találni, adni. Lássuk meg benne a lényeget! Alább látható az angol nyelvű előzetes!

Nos, íme az első film, ami valóban meglovagolni készül a facebook sikere mögött húzódó valódi veszélyeket, illetve annak zseniális egyedülállósáságát. Hogy miről is szól a The Social Network? Sokmindenről, ez egészen biztos. Mert bár lehet több száz "barátunk", ismerősünk egy számítógépes hálózat keretei között, a való világban az élő, melletünk lévő társak számítanak igazán. Abból vajon kinek mennyi van? Igaz -e az a mondás, hogy minél több a barátod, annál több az ellenséged? Manapság biztosan! A Facebook ötlete milliárdokat ér, hiszen több milliárdan használják. Ki ne lenne képes egy ilyen digitális barátságokon alapuló világban elárulni ezért, akár a legjobb haverját is?! Facebook: arcköny, mely megmutathatja, hogy ki is vagy a valóságon túl!

David Fincher nevét minden valamire való filmkedvelő ismeri, de ha mégsem ugrana be, akkor csak annyit mondok: A Hetedik, Harcosok klubbja, Zodiákus stb. A The Social Network érdekes választásnak tűnik a direktortól, de én egy percig sem kételkedem abban, hogy így is egy újabb remek mozival ajándékoz meg bennünket. Finchernek mindig is érzéke volt a legfrissebb, legnépszerűbb témákat úgy bemutatni, hogy azok ne legyenek tolakodóak. Márpedik a facebook igencsak aktuális témának számít, a Ben Mezrich által írt novella pedig kiváló alapanyagnak.
Szereplőgárdáját is remek érzékkel válogatta össze. Nem a legnépszerűbb, de mégis a tehetségek közül csemegézve került ki győztesként a Kalandparkból (The Adventureland) ismerhető Jesse Eisenberg, valamint Andrew Garfield (Boy A, Doctor Parnassus). Sokak örömére Justin Timberlake is bekerült a bandába, de hogy mivel rukkol elő ez a nem mindennapi stáb, az csak az után derül ki, hogy megnéztük a filmet.
Íme az előzetes!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnaremese.blog.hu/api/trackback/id/tr942182825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása